2009-11-05 Stillingen etter første dag i VM

Etter første dag av VM og 7 runder spilt, er det ikke overraskende Martin som ligger best an av de norske.

Martin har oppnådd 5 seire, og ligger med det på en sterk 7. plass. Lenger nede på resultatlisten finner vi Tor Birger og Vidar med 3 seire og Rita med 2.

I lag konkurransen ligger Norge på en delt 7. plass med 11 poeng. Sett i forhold til fjorårets VM-resultater (som var tidenes beste for Norge), ligger vi faktisk 0,5 poeng bedre an i år. I fjor hadde Norge 10,5 poeng i lagkonkurransen og Jan Kristian var beste nordmann med 4,5 poeng. Så da gjenstår det bare å se om de gode resultatene vedvarer utover dag 2. Som dag 1 starter spillingen kl. 0930.

Burde være god sjanse for at Martin dukker opp på live-overføringen dersom han fortsetter med sine gode resultater.

Forøvrig var det ikke bare Matthias Berg som gikk på en overraskende smell på VM’s første dag. Også fjorårets mester Michele Borassi måtte se seg slått av en nordisk spiller, da han gikk på et 29-35 tap mot svenske Veronica Stenberg i dagens siste runde. Stor gratulasjon til Veronica!!

Av andre spesielle hendelser kan nevnes at Martin fikk et lite dilemma i siste kampen mot Michael Handel. Et stykke ut i kampen ble Michael sittende med hodet bøyd i lengre tid, tydeligvis som om han sov. Dilemmaet var da om han skulle vekke ham, og risikere å forstyrre en dyp tankegang, eller la ham bli sittende sånn. Han valgte det siste, men da klokken hadde gått fra 24 min til 12 min reiste Michael hodet opp og fortsatte spillet. Martin vant forøvrig kampen 35-29 etter å ha rotet bort en langt større seier de siste 10 trekkene.

For fullstendige resultater henvises til VM’s resultatside