2012-11-11 En 10. plass og et presidentverv

Beholdningen etter årets VM i Othello ble en 10. plass til Martin Ødegård og en president-tittel i World Othello Federation til Tor Birger Skogen.

Etter 13 innledende runder endte Martin med 8 poeng, noe som er tangering av egen poeng-rekord fra VM. Med dette resultatet endte han på en solid delt 10. plass. Sverre Tvedt og Tor Birger Skogen klarte ikke helt å følge opp resultatet fra Martin, og endte med hhv. 5 og 4,5 poeng. For Sverre som hadde sin VM-debut i dette mesterskapet, må resultatet sies å være greit. Tor Birger var imidlertid mindre fornøyd med sitt resultat, men kunne til gjengjeld dra hjem fra Nederland som ny president i World Othello Federation. Han etterfølger Randy Fang som har sittet som president i to år.

“Som vanlig” gikk VM-tittelen til en Japaner. Yusuke Takanashi vant foran sine landsmenn Kazuki Okamoto og Seiya Kurita. Dette gav også Japan en overlegen seier i lag-konkurransen.

For oss nordiske spillere var det svært gledelig at Veronica Stenberg fra Sverige gikk av med mester-tittelen i kvinneklassen. Med sitt tredje finale-forsøk lyktes det endelig henne å dra i land seieren.

For fullstendige VM-resultater henvises til VM’s resultatside